A hosszú szőr előnye

A hosszú szőr előnye

2015 JÚL 17  |  Hasznos

A nyár teljes erőbedobással tombol, a hőmérséklet az egekbe szökik. Törődő gazdiként mindent megteszel kutyádért, és épp ezért, ha ránézel hosszú szőrű kedvencedre, úgy érzed, a legjobb amit tehetsz, hogy egy alapos szőrvágással könnyítesz rajta ebben a hőségben. Azonban éppen ezzel nem segítesz! 

Álljunk meg egy pillanatra az ollóval!

Igaz, hogy mi nem szivesen hordanánk szörme kabátot 40 fok melegben, de ugyanez kutyánk számára a hőségtől való védelmet biztosítja. A kutya szőre úgy működik mint egy jó szigetelés egy házon. Megakadályozza, hogy túlságosan lehüljön télen és nem engedi a túlmelegedést a nyári hőségben. 

A kutya bundája több rétegből áll, melyek lényeges szerepet játszanak a hőháztartásban. Ettől a jól működő rendszertől megszabadítva kutyánknál diszkomfort érzetet, esetleg túlhevülést idézhetünk elő. Ezen túlmenően a kutya szőrzete megvédi őt a napégéstől vagy a bőrrák kialakulásától is.

Tehát, a maximum amit tehetünk, egy “nyári frizura” kialakítása, azaz hosszú szőrű kedvencünk bundáját megrövidíthetjük egy kissé, de bőrig soha ne vágjuk le a szőrt. Ha nem nyúlunk hozzá, a kutya így is úgy is természetes módon, vedléssel megszabadul a nyáron fölöslegessé vált melegítő bundától. Abban segítsünk neki, hogy ez minél hamarabb megtörténjen, gyakori keféléssel a vedlő szörzetet gyorsabban eltávolíthatjuk, megelőzve ezzel az ilyenkor gyakori hot-spot kialakulását, mivel a levegő könnyebben átjárja az állat bőrét.

Patadoki - Alternatív Állatgyógyászat

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Rottenbiller park kutyafuttató

Rottenbiller park kutyafuttató

Origo Kávézó és Bisztró

Origo Kávézó és Bisztró

Lehel utcai (Hun utca) kutyafuttató

Lehel utcai (Hun utca) kutyafuttató

Falusi Vendégház

Falusi Vendégház