A kilakoltatott bérlők a szeméttel együtt két kutyájukat is kitették

A kilakoltatott bérlők a szeméttel együtt két kutyájukat is kitették

2018 NOV 21  |  Hírek

Számos cikkben igyekszünk foglalkozni azokkal az élethelyzetekkel, amikor valaki valóban nem talál más kiutat és kénytelen lemondani szeretett kedvencéről. Kell is vele foglalkozni, hiszen még mindig nem egyértelmű: még a kilátástalan helyzetekben is meg lehet oldani emberséggel a kutyák elhelyezését. Ez a család azonban láthatólag nem sokat töprengett, mi legyen állataik sorsa.

 

Kalifornia, Egyesült Államok – Néha sokan úgy érezhetjük, mintha kutyát tartani mégis kötelező lenne, hiszen olyan emberek mellett is élnek állatok, akiknek plüsst sem szabadna a kezébe adni.

Allen Boarthfield, a Dream Fetchers: Project Rescue önkéntese pár napja kellemetlen telefonhívásra ébredt. Azért keresték, hogy bejelentsék: Barstow városában egy hatalmas szeméthegy mellett két kutyát hagytak bezárva egy ketrecbe. – Reggel 8-kor futott be a hívás. Kaptam egy kis útbaigazítást, de azt mondták, nem fogom eltéveszteni a helyet, ahol vannak – nyilatkozta a hölgy.

Mint később kiderült, a házban élő bérlőket kilakoltatták, ők pedig kiselejtezték, amit nem akartak magukkal vinni. Kitették, ami nem kell, hogy a másnapi szemétszállító elvigye, valószínűleg a két eb sem véletlenül maradt ott a halom közepén.  

Allen a helyszínre hajtott, ahol azonnal kiszúrta a rettegő állatokat, akiket később Treasure-re és Catch-re kereszteltek. Ráadásul a viharos reggel sem segített rá a már így is sokkos kutyák állapotára. Treasure (elől) viszonylag hamar összebarátkozott az önkéntessel, azonban Catch (hátul) annyira féltette társát, hogy a harapástól sem riadt vissza.

Az elhanyagolt ebeket beszállították a Camino Pet állatkórházba, ahol a dolgozók azonnal megvizsgálták őket. Lelkük sem volt épp hiánytalan állapotban. Sajnos tetézte a bajt, hogy Catch fertőző kennelköhögéstől szenvedett, így a gyógyulás érdekében el kellett választani őket. 

Pár nappal később Treasure volt olyan jó kondícióban, hogy meg tudták fürdeni és ivartalanították, ő bizonyult barátságosabbnak is. Catch-nek több időre van szüksége, de természetesen ő is megkapja mindazt, amire a testi és lelki gyógyuláshoz szüksége van.

 

A témához kapcsolódnak:

Mit tegyünk, ha valóban muszáj lemondanunk kedvencünkről

7 dolog, amit egy jó menhely tesz a kutyákért

Miért mondanak le annyi kutyáról?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

Hozzászólás