Syrius kutyaiskola

Baranya megye - Pécs  |  Kutyaiskolák

Elérhetőség

Cím: 7623 Pécs, Tompa M. u. 33.
Telefon: +36 30 377 9881
Email: syrius@syriuskutyaiskola.hu

http://syriuskutyaiskola.hu  
 

Syrius Kutyavezető-képző Iskola!

Igen! Jól látható módon – itt, a bemutatkozó oldalunkon – nem a kutyaiskola kifejezést használjuk. Tudjuk jól, hogy a köznyelvben a kutyaiskola, kutyaóvoda (kutyaovi) a meghonosodott, és a használatos, és más helyeken mi is ezeket a szavakat fogjuk használni, de itt és most a kutyavezető-képzésről szeretnénk gyorsan, pár szót elmondani.

Nagyon leegyszerűsítve a kérdést; a kutyát az ő gazdája fogja vezetni, mi pedig megtanítjuk a kutyavezetőt, hogy miként vezesse az ő kutyáját. Természetesen, a vezetést nem csak az utcán történő, pórázon vezetés fogalmára értjük, hanem mint „életvezetésre” is gondolni kell; hogyan viszonyuljunk az emberekhez, egymáshoz, forgalomban, játék közben, vagy éppen vészhelyzetben.

1993 óta működik a Syrius kutyaiskola. Ebben a régióban teljesen új módszerekkel kezdtük a kutyák képzését, és teljes energiával a sportkutya képzés felé nyitottunk. A három ágazatos (nyomkövetés, engedelmes, őrző-védő) versenyre való felkészülés és annak minél magasabb szintű teljesítése óriási kihívást jelentett.

Az első komoly eredmények, 1996-ban a Nemzeti Bajnokságon születtek, ahol az iskola versenyzői első, illetve második helyezést értek el, majd 1998-ban a WUSV világbajnokságon való részvétel – melyet Bostonban rendeztek – bebizonyította, hogy helyes módszerekkel dolgoztunk.

Az évek alatt, a munkavizsgára és munkakutya versenyekre való felkészülés során, a kutyakiképzés terén rengeteg tapasztalatot szereztünk. Az itt szerzett információk figyelembe vételével összeállítottunk egy átfogó kiképzési rendszert. A kutyaovitól egészen a munkavizsgáig lehetőséget biztosítunk a kutyák képzésére.

Mára megváltoztak a kutyatartás szokásai. Egyre többen tartják a kutyát családi kedvencként. A szoros kötelékben való együttélés óhatatlanul is több problémával jár, mint amikor a kutya csak házőrzési feladatot látott el. A napi séták, kirándulások, az otthoni viselkedés sok-sok konfliktus forrása. Ezen konfliktusok megelőzésében, feloldásában kívánunk segítséget nyújtani a gazdák számára.

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Körös-parti Vendégházak

Körös-parti Vendégházak

Belvárosi ingatlan hálózat - Franchise Központ

Belvárosi ingatlan hálózat - Franchise Központ

Belenus Thermálhotel

Belenus Thermálhotel

Gyadai tanösvény

Gyadai tanösvény