Mai Manó Ház

VI. kerület - Budapest  |  Múzeumok

Kis- és nagytermetű kutya is vihető

Elérhetőség

Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: +36 1 473 2666
Facebook

http://maimano.hu  

Nyitvatartás

Hétköznaponként 14 és 19 óra, hétvégén 11 és 19 óra között.
Ünnepnapokon zárva tartunk.

 

A Magyar Fotográfusok Háza abban a műteremházban működik a Nagymező utcában, amelyet Mai Manó (1855-1917) császári és királyi udvari fényképész építtetett 1894-ben. A különleges, nyolcszintes neoreneszánsz műemlék-épület a világon egyedülálló kulturális intézmény. A múlt század fordulójáról nem maradt fent épségben hasonló, nagypolgári műteremház, amely eredeti funkciója szerint napjainkban is a fotográfiát, a fotóművészetet szolgálja.

A félemeleten található a Mai Manó Könyvesbolt, amely egész évben fotógalériaként is működik, így az aktuális kiállítások sajátos hangulata mellett a látogatók kedvükre böngészhetik a fotográfiai tárgyú könyveket. A hazai és külföldi fotóművészeti albumok, fotótechnikai szakkönyvek, magazinok széles körű kínálata és a Mai Manó Ház saját kiadványai mellett a fotóművészek szignált nagyításai is megvásárolhatók. 

A Mai Manó Ház II. emeletén található a Napfényműterem. Az egykori nagypolgári fotográfiai műterem Európa egyik legimpozánsabb napfényműterme. Eredeti szépségükben láthatók újra azok a freskók, amelyek a hajdani fényképfelvételek hátteréül szolgáltak. A II. emeleti reprezentatív tér ma is – eredeti kialakításának megfelelően – a legalkalmasabb és legelegánsabb helyszín Budapesten a napfényműtermi fotózáshoz. A terem gyakran ad helyet művészeti eseményeknek, könyvbemutatóknak, fotózásnak és üzleti-társadalmi rendezvényeknek.


Fotó: Dobos Sándor (forrás: maimanohaz.blog.hu)

Az épület III. emeletén kapott helyet a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár, amely az ország legjelentősebb fotográfiai szakkönyvtára. Több mint 13 000 album és folyóirat várja az érdeklődő olvasókat, melyről a honlapunkon található online katalógusban is tájékozódhatnak.

A Magyar Fotográfusok Háza, vagy ahogy barátai nevezik, a Mai Manó Ház a magyar fényképezés szellemi és szakmai központja. Elsődleges funkcióját tekintve kiállítóhely, mely a közönségét szeretné megismertetni a hazai és a nemzetközi fotográfia kiemelkedő klasszikus és kortárs alkotóival. Ezen túl rendszeres szakmai programok (tárlatvezetések, előadások, konferenciák, workshopok, szakmai rendezvénysorozatok, könyv- és katalógus-bemutatók) szervezésével hívja fel a figyelmet a magyar fotó szakmai, társadalmi rangjára és szerepére, valamint információs szolgáltatásokkal, könyvtár, könyvesbolt működtetésével segíti a fotográfus szakma művészi, tudományos és kulturális tevékenységét.

10 KUTYÁS FOTÓ A KUTYABARÁT MAI MANÓ HÁZTÓL


Fotó: Kassay Róbert (forrás: maimanohaz.blog.hu)

 

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Café Design BTL Ügynökség

Café Design BTL Ügynökség

Sportliget kutyafuttató

Sportliget kutyafuttató

0,75 Bisztró

0,75 Bisztró

A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkert

A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkert